Jacht

De teckel een veelzijdige jachthond

U heeft dus een jachthond of u wilt er graag een! Dat is tevens het leuke aan de teckel het zijn heerlijke gezinshonden maar ook een vriendje voor de jacht. Ze zijn zeer veelzijdig en ze kunnen ons behulpzaam zijn bij de jacht op de vos, das, ree, hert, haas en konijn. Dus voor het schot, na het schot en onder de grond, welk ras doet hem dat na?!

Teckels zijn laagbenige Brakken en daardoor zeer geschikt om onder de grond te werken. Ze hebben een aangeboren roofwild scherpte en ook het luid – op – spoor van de Brak hoort van nature aanwezig te zijn. De teckel wordt in het buitenland ook ingezet op het uitdrijven van grofwild. De ruwhaar wildkleur heeft een goede camouflage en is bijna niet te onderscheiden in de dekking van de bosschage en heeft een beschermende vacht met veel onderwol.

De teckel is tevens een zweethond en dus bijzonder geschikt voor het zweetwerk /nazoek. Dit is onze specialteit en die van onze teckels.

Niemals möchte ich es wagen,
ohne guten Hund zu jagen,
so er fehlt, wo`s immer sei,
wird die Jagd zur Luderei!

Ook voor meer informatie over de teckel als jachthond, meer weten over het opleiden of u wilt graag een teckelpup waar de jachtgenen nog niet uitgefokt zijn kunt u contact met ons opnemen.