Pupinfo

Pup Fien Le petit chien de chasse

Wij hebben op dit moment geen pups en wegens onze emigratie naar Frankrijk zijn er ook geen nestplannen!

U wilt in aanmerking komen voor een Le Petit Chien de Chasse Standaard Ruwhaar Teckel pup? Lees dan de info hieronder eerst door.

Onze voorwaarden

Wanneer u interesse heeft in een pup van ons noteren wij uw NAW gegevens en evt voorkeuren. Als de pups gezond en wel geboren zijn kijken wij of er (nog) belangstelling is. Reu of teef die keuze is aan uzelf maar kiezen doen we pas als wij wat meer inzicht hebben in karakter en groei. Daarbij krijgt u alle tijd om kennis te maken zodat we samen een pup kunnen kiezen die qua karakter, passie en uiterlijk bij u past. Wij behouden het recht om toekomstige eigenaren die van plan zijn hun teckel in te zetten voor de jacht dan wel werken op wedstrijdniveau (jachtproeven) voorrang te geven. En uiteraard hebben wij altijd zelf de eerste keuze!

Quality time

Wij laten moeder en haar pups de eerste weken zoveel mogelijk met rust en zijn daarin zeer consequent. Bezoek bij de pups is toegestaan v.a. ca 5 weken; de pups zijn erg kwetsbaar en een besmettelijk virus is zo overgebracht. Ook is onze ervaring dat de rust die hier bewaard wordt uw pup ten goede komt. Wij leverden tot nu toe evenwichtige, vrolijke honden af (let op drukke teckels worden gemaakt niet geboren!) U wordt uiteraard via het Blog & Facebook en de site op de hoogte gehouden.

Le Petit Chien de Chasse teckel pups zijn niet voor niets jachthonden dus er wordt ook kennisgemaakt met wild. Er wordt gesnuffeld aan zwijn, hert en/of reeën vel, een sleepspoor gelegd, leuk voor de pups en voor ons!

Onze pups worden in de woonkamer geboren en leven de totale 9 weken bij ons en natuurlijk met goed weer in de tuin. Iedere pup krijgt bij ons tijdens deze 9 weken individueel aandacht en tijd; een wandelingetje op ‘t park waar ze allerlei indrukken opdoen, een spelletje, knuffelen, eendjes, buren en boten kijken op de vlonder, een sleepspoor, nageltjes knippen, borstelen, autoritje én de DA komt bij ons thuis met assistente de pups vaccineren en nakijken. Zo verkrijgt iedere pup zijn zelfstandigheid en kunnen wij hem/haar zo prima observeren en beoordelen waarna ze met 9 weken goed gesocialiseerd het Teckelhofje mogen verlaten.

Pups F Nest ©kennellepetitchiendechasse

Vers Gevoerd

Le Petit Chien de Chasse pups worden gespeend met K.V.V. en rauw gevoerd. Aangevuld met vuile pens, kippen vleugeltjes, zalm, kalfs- geiten ribbetjes. Onze teckels krijgen dit menu al jaren en dat is ze aan te zien; van binnen en buiten gezond! Gezonde pups kunnen alleen uit een gezonde moeder geboren worden, zo krijgen onze pups de beste start. Geen overbodige voedings en vulmiddelen zoals anti oxidanten dus de melkvoeding tijdens de zoogperiode is van optimale kwaliteit. Een betere start voor een gezonde pup kun je je niet wensen. Er zijn vele voordelen van het vers voeren en wij overtuigen u graag. De vachten glanzen, goede bespiering, minder ontlasting, snel zindelijke pups, geen last van de enting, een teef die er tijdens en na de zwangerschap top blijft uitzien, andere PH waarde waardoor minder tot geen last van ongedierte zoals vlooien en teken. Wij zien graag dat de nieuwe baasjes hiermee doorgaan!

Gezondheid

Le Petit Chien de Chasse pups (en ook de volwassen teckels) worden daarom ook op een bewuste manier ontwormd en bewust gevaccineerd volgens een door Tannetje Koning (Holistisch DA) geadviseerd vaccinatieschema. Het geplande nestje willen we laten titeren. Dit alles komt in het EU dierenpaspoort te staan van uw pup. De ouderdieren worden regelmatig onderzocht oor een ECVO Oogspecialist op erfelijke oogziekten zoals PRA (progressieve Retina Atrofie) Cataract en Distichiasis. Pups worden gechipt en DNA geregistreed door de Raad van Beheer.

Pups krijgen de stamboomnaam Le Petit Chien de Chasse met ervoor de naam. Roepnaam kiest u uiteraard zelf. Wij werken met een door een rechtsgeleerde opgesteld contract met als doelstelling het beste voor onze pups. Ook horen we graag van tijd tot wat over de groei en bloei en teckel streken van onze pups. Onze liefde gaat verder dan de voordeur van ons huis; wij staan u graag tijdens het hele leven van uw Le Petit Chien de Chasse pup met raad en daad ter zijde.