Het Teckelhofje

Hoe het begon

Benthe, onze eerste teckel, kregen we in 2001 nadat we ontdekten hoe leuk dit ras was doordat we weleens gezelschap kregen van de twee teckels van de buren. We waren ons al een tijd aan het oriënteren op een leuk hondenras. Al gauw raakten we besmet met het teckelviru en wilden we een tweede teckel erbij. We werden eigenlijk door andere fokkers op het idee gebracht om onze prachtige en lieve Benthe moeder te laten worden want als je zelf zo’n fantastische teckel hebt waarom zou je dan ergens anders gaan kopen! Waarne wij onszelf serieus en weloverwogen verdiept hebben in het fokken en alles wat daarbij komt kijken. Daar was ons eerste nest, voor het gemak het A- nest genoemd (of zat er tóch al het idee achter dat dit niet de laatste was!) Pup Annelotte (Lotje) mocht blijven en inderdaad er kwam van Benthe nog een B- nest. Ook Lotje heeft 2 nesten gekregen en daar is van het C- nest Charlotte (Saartje) gebleven. Saartje heeft ook 2 nestjes gekregen en daarvan hebben wij Florinne (Fien) gehouden.

Huiselijke kennel

In Het Teckelhofje wonen wij met onze 2 ruwhaar teckels Saartje en Fientje. Onze bungalow staat aan het water met heerlijke tuin en midden in natuurgebied. Wij zijn een kleine selectieve kennel met af en toe een weloverwogen nestje standaard ruwhaar teckelpups voor de liefhebber welke bij ons in huis opgroeien. Wij vinden dat de jacht eigenschappen van een teckel bewaard moeten blijven en proberen dat in de lijnen uit te zoeken en voort te zetten. Zodat ook mensen die met hun teckel willen gaan werken van deze eigenschappen gebruik kunnen maken en er een fijne jachtkameraad aan hebben met de juiste passie! Het is een misverstand te denken dat er in iedere teckel nog jachtpassie zit; wij hebben ze zien komen en gaan op cursus en waren verbaasd het spoor werd niet geroken en opgepakt, einde oefening. Ook onze pups worden getest en uitgedaagd er wordt alvast kennisgemaakt met wild en gekeken hoe erop gereageerd wordt.

In bezit van officiële kennelregistratie van de FCI voor Le petit chien de chasse (affix)

Wij voeren KVV en Barf en ook vaccineren wij welbewust wat de gezondheid van onze honden en pups ten goede komt.

Wij wonen in Frankrijk!

Wij wonen inmiddels in de Bourgogne, Frankrijk in een Fermette die wij aan het opknappen zijn. De teckels Saartje & Fien hebben het enorm naar hun zin, heerlijke grote tuin en vanuit het huis zo de vrije natuur en bossen in kunnen wandelen. Wij zijn gestopt met fokken.

– Annemiek & Marco –

Gezondheid

Bewust Vaccineren

Vaccineren op maat, hoe doe je dat?

Voeding